Personlig økonomisk rådgivning

- hvorfor og hvornår?

Personlig økonomisk rådgivning skal give dig konkrete forslag til, hvordan du får dine penge til at arbejde bedre – så du selv skal arbejde mindre.

Det er nemt at sammenligne priser på lån, banker og aktiehandel ved at søge på nettet. Men det er svært at vurdere hvilken type lån eller opsparing der passer bedst til dig.

Det er også nemt at få en forklaring på et enkelt økonomisk problem.

  • Pensionsselskabet informerer dig om pension.

  • Banken informerer om gæld og opsparing.

  • Forsikringsselskabet informerer om forsikring.

De svære er, at få en kompetent vurdering af, hvordan din pension, lån, opsparing, boligøkonomi og forsikring kombineres optimalt, og samtidig stemmer overens med dit liv og dine ønsker til fremtiden.
- Den rådgivning kan du få hos din personlige økonomiske rådgiver!

Er økonomisk rådgivning en spare øvelse?
- Selvom der kommer mange spare muligheder frem i lyset med økonomisk rådgivning, så hentes de store gevinster dog i, at få råd omkring, hvordan dine penge kan arbejde bedre.
Det der ligner små forbedringer her og nu kan blive til millioner af kroner, når du går på pension.

Derfor vil Pengeministeriet hellere rådgive dig om din samlede økonomi, hvor banker, pensionsselskaber og andre rådgiver dig om et enkelt element ad gangen. Det giver os muligheden for at lade dine penge arbejde på en meget bedre måde.

Skriv til Pengeministeriet - så kan du modtage et regneeksempler på, hvordan økonomiske rådgivning har givet økonomiske forbedringer til andre før dig. 

Din uvildige finansielle rådgiver skal ikke tjene penge på at sælge dig bestemte produkter. Det gør banken til gengæld. Den uafhængige økonomiske rådgiver skal dokumentere over for Finanstilsynet, at der ikke er økonomiske relationer til hverken banker og realkreditinstitutter, pensionsselskaber eller andre virksomheder.

Uafhængig økonomisk rådgivning er til for dig, der vil det bedste med din økonomi.


Hvis du skal låne penge

Din ”rådgiver” i banken repræsenterer ikke nødvendigvis dine interesser, når du søger råd om et lån eller andet. En bankrådgiver er til for at sælge dig bankens lån, på samme måde som en bilsælger er til for at sælge bilforhandlerens biler. Ingen af dem er forpligtet til at vise dig billigere eller bedre løsninger hos konkurrenten.

Du kan selv undersøge priser og vilkår på nettet, men det kræver tid og indsigt at finde den løsning, der passer bedst til dig.

Den kompetence har en uvildig økonomisk rådgiver. Du får vurdering af dine behov, du bliver advaret mod økonomiske fælder og du får en anbefaling der rummer mere end blot en pris.

Din økonomiske rådgiver kan desuden se på andre elementer i din økonomi, som gør at du sparer penge i forhold til blot at søge efter det billigste lån.

Hos Forbrugerrådet Tænk, kan du læse mere om hvor mange penge det betyder for din økonomi, når din økonomi betragtes over mange år.

Skriv til Pengeministeriet og modtag regneeksempler på, hvordan økonomisk rådgivning kan stille dig bedre økonomisk uden at du behøver at låne penge. 


Hvis du skal købe eller sælge et hus

Der skal tages hensyn til mange ting, når man skal købe eller sælge et hus.

Er det klogt at lægge en større udbetaling?

Er det måske bedre at købe et lidt større hus end at bygge til på et senere tidspunkt?

Er huset i en stand, der kan dække familiens behov mange år ud i fremtiden?

En rådgiver kan støtte dig i de afgørende forhandlinger om pris, overtagelsesvilkår, finansiering og tilrettelæggelse af familiens fremtidige økonomi.

Skriv til Pengeministeriet og modtag en komplet guide over ting du skal være opmærksom på, når du køber hus eller når du skal sælge.


Hvis du vil booste din opsparing med aktier

Det er altid godt at købe aktier, hvis man har penge, der ikke skal vokse en række år før de skal bruges.

Desværre bliver man sjældent rig ved blot at søge efter det højeste afkast. Hvis dine penge skal arbejde bedre for dig er det også nødvendigt at du laver en plan – du kan holde!

Faktisk kan du tjene de største penge ved at foretage små ændringer i dag, og lade dem virke i nogle år. Det glemmer de fleste desværre. De søger det højeste afkast her og nu, og mister penge på længere sigt.

Den uvildige rådgiver ser din opsparing i forhold til din gæld, for det er ofte her de fleste penge kan hentes hjem. Rådgiveren skal også vurdere, hvad det er for opsparingsbehov du har, så du kan være tryg med din økonomi mange år ud i fremtiden.

Se hvordan du på en simpel måde kan købe aktier, som det sker i Anne`s aktier

Når du sparer op i en bank, får du tilbudt løsninger, som banken tjener penge på. Hvis du får tilbud at spare op i en investeringsfond, skal fonden betale penge til banken - også selvom den ejes af banken. Betalingerne kan nemt betyde, at du mister hver fjerde krone du sparer op. Rådgiveren kan hjælpe dig, så du slipper billigere.

Skriv til Pengeministeriet og modtag regneeksempler på, hvad du kan gøre for at få mere ud af din opsparing og investering. Modtag også en komplet guide til at handle med aktier.


Hvis du skal giftes/skilles

Med få overvejsler, inden I bliver gift, kan en evt. skilsmisse gøres langt mindre ubehagelig med nogle få overvejelser.

Dermed kan man undgå, at den ubehagelige skilsmisse kan udvikle sig en katastrofe, hvis der tilmed er usikkerhed eller uenighed om økonomien.

Derfor er det vigtigt at etablere faste aftaler om familiens økonomi. Hvem ejer hvad i tilfælde af skilsmisse? Det kan både være retten til selv at være ejer over en formue man har med ind i ægteskabet. Det kan også være at bevare en ret til pension for den part, der har taget arbejdet med at passe børnene de første mange år af deres liv, på bekostning af job, løn, karriere og opsparing til pension.

En skilsmisse bringer dig desuden i en helt ny situation, hvor det er vigtigt at skabe tryghed om din fremtid. Ændringerne rammer dig på det tidspunkt, hvor du har mindst tid og lyst på at planlægge din økonomiske fremtid.

En uafhængige økonomisk rådgiver gennemgår din nye økonomi og giver dig en plan, hvor du har tryghed om dine vilkår. Måske har du brug for at skifte bank, realkreditinstitut eller pensionsløsning. 

Skriv til pengeministeriet og modtag en komplet guide med ting du bør overveje
* før du bliver gift
* før du beslutter at søge om separation eller skilsmisse
* for at komme på ret køl efter, at du er blevet skilt.


Hvis du vil planlægge din pension

Du kan få råd om din pension i både banken og pensionsselskabet. Men er det råd der er til for dig - eller er det råd der er til for dem der tjener penge på din pension?

Mere end hver anden dansker er
* dækket for dårligt i tilfælde af sygdom og ulykke
* betaler for meget i livs- og ulykkesforsikring i forhold til hvad der er nødvendigt.
* sparer for meget op til pension
* sparer for lidt op til pension.

Når du kontakter din bank eller dit pensionsselskab, får du så råd der er tænkt igennem i forhold til den person du er? Er der afsat tid til at forstå dine behov og hvad det er du vil med din fremtid?

En økonomisk rådgiver skal forstå dig som person.
Det er vigtigt at din opsparing stemmer overens med det liv du ønsker i dag og det liv du ønsker mange år ud i fremtiden.

Hvis banken giver råd om din opsparing forventer den også, at du køber bankens opsparings produkter.

Din økonomiske rådgiver må rådgive dig om en løsning, men ikke tjene penge på den løsning du vælger.

Skriv til Pengeministeriet og modtag en komplet guide med råd om, hvordan du får flest muligt penge til din pension.


Hvis du arver eller ønsker at testamentere

Selvom det ikke er rart, er det nødvendigt at tænke over sine efterladte. Hvordan står dine børn, hvis du falder fra? Har du personer du gerne vil begunstige? Ved du hvad der sker med din formue, hvis du ikke selv skriver ned hvad du ønsker?

Desværre bliver de fleste overrasket, når først de hører, hvordan deres arv fordeles, hvis de ikke tænker sig godt om.

Hvad så hvis du selv skal arve?

Hvis du skal arve penge er der også behov for at du planlægger din fremtid på ny. En bank vil typisk anbefale dig en opsparing, men er det også det bedste for dig?

Den bedste opsparing du kan lave er, at afvikle gammel gæld. Det giver flere penge til dig og færre penge til din bank.

Hvis du arver penge på anden måde har flere penge til rådighed vil banken sikkert anbefale dig en opsparingsløsning, fordi den så tjener penge på din opsparing og penge på din gæld.

Den uafhængige rådgiver skal se på din samlede økonomi og anvise, hvor du får mest ud af dine penge, sådan at de kan arbejde bedst muligt for dig i fremtiden.

Skriv til Pengeministeriet og modtag en komplet guide med råd om ægtepagt, testamente og arv.


Hvis du har problemer med din gæld

Når du har gæld har banken én interesse. Den skal undgå at tabe penge og derfor skal den have dig til at betale mest muligt. Du skal derfor passe ekstra på med, hvad du laver af aftaler med din bank.

Du skal også passe på med, hvad du laver af aftale med andre du skylder penge.

Nogen skal hjælpe dig med at se din gæld som en samlet størrelse, hvor der prioriteres mellem det der skal afdrages først og det der må vente.

Din rådgiver kan gennemgå dine gældsposter og vise dig en vej til enten afdrag, forlig eller gældssanering.

Skriv til Pengeministeriet og modtag en komplet guide med råd om gældspleje og gældssanering.

 
 

Ring til os +45 31539314